Koleksi Gambar Wang Kertas RM Baru 2012...

Dikhabarkan pihak Bank Negara akan mula mengeluarkan siri wang kertas baru pada tahun ini. Wang kertas ni dijangka akan dikeluarkan oleh Bank Negara mulai 17 Julai 2012. Siri wang kertas baharu ini menggabungkan ciri-ciri keselamatan yang seiring dengan teknologi terkini termasuk imej bayang-bayang, tetingkap jernih, potret tera air berpiksel dengan nombor yang jelas, benang keselamatan yang berubah warna dan benang kanta mikro. Boleh lihat gambar di bawah ini.
Jika kita perasan, pihak Bank Negara mula mewujudkan kembali wang kertas RM20 kepada umum. Berkemungkinan tidak lama lagi RM10 juga tidak akan bernilai, dan pihak penjual akan menggunakan RM20 sebagai satu penanda aras baru bagi harga biasa yang rendah. Sebagai contoh, ada juga penjual mengenakan barangan RM10 dapat set makanan. Tidak mustahil ia akan menjadi RM20 untuk set makanan. Melayukini.net -
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info Berita / info Dunia / info Ekonomi dengan judul Koleksi Gambar Wang Kertas RM Baru 2012.... Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://islam4online.blogspot.com/2012/06/koleksi-gambar-wang-kertas-rm-baru-2012.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: Min Yahya -

Belum ada komentar untuk "Koleksi Gambar Wang Kertas RM Baru 2012..."

Post a Comment

Arsip Blog